Bauskā skolos topošos ārsta un māsas palīgus

SIA «Bauskas slimnīca» sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitātes Sarkanā Krusta medicīnas koledžu piedāvā bez maksas apgūt divas ar medicīnu saistītas profesijas, informē iestādes vadītāja Mirdza Brazovska.

Topošie ārsta palīgi, studējot trīs gadus klātienē, saņems pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības diplomu. Lai iegūtu māsas palīga diplomu, būs jāmācās pusotru gadu.

«Medicīnas studijas Latvijā ir dārgas, bet te, pateicoties Eiropas Savienības atbalstam, iespējams mācīties bez maksas. Tas ir jāizmanto. Turklāt profesijas ir pieprasītas, neviens ar šādu diplomu vēl nav palicis bez darba,» stāsta M. Brazovska.

«Bauskas slimnīca» nodrošinās studijām nepieciešamās telpas, kas atradīsies poliklīnikas trešajā stāvā, un medicīnisko bāzi. Aprūpes nodaļas virsmāsa Iveta Kārkliņa stāsta, ka pēc maģistra grāda iegūšanas viņa turpina sadarbību ar universitāti. Līdz šim jau palīdzējusi sagatavot trīs kursus ārsta palīgus un tikpat māsas palīgu. Dažas lekcijas viņa lasa pati, tiek piesaistīti vietējie profesionāļi un mediķi no Rīgas. Poliklīnikas zāli iecerēts papildināt ar digitālu aprīkojumu, lai augsta profila speciālisti studentus izglītotu virtuāli no savām darbavietām, atklāj I. Kārkliņa.

Pilnīgākai tēmu apguvei studentiem mācības organizēs arī Rīgas Stradiņa universitātes Sarkanā Krusta medicīnas koledžā. Praktizēties varēs SIA «Bauskas slimnīcā», neatliekamās palīdzības dienestā Bauskā un Iecavā. Pediatrijas, psihiatrijas, gastroenteroloģijas un dzemdību prakses būs organizētas Rīgā, piebilst virsmāsa.

Līdz šim izdevību iegūt diplomu lielākoties izmantojuši cilvēki, kas jau strādā profesijā, bet bez izglītības vai ar padomju laikos iegūtu «papīru». Studentu vidū bijušas arī jaunas meitenes pēc vidusskolas. I. Kārkliņa zina stāstīt, ka izskolotie ārstu palīgi tagad strādā bērnudārzos un skolās par māsiņām, arī neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā. Māsu palīgi darbu atraduši aprūpes namos un pansionātos.

No nākamā gada Latvijā darbosies e-medicīnas sistēma. Tām māsām, kas pašlaik strādā ar padomju laikos iegūtu diplomu, obligāta prasība ir nokārtot ārsta palīga diplomu. Citādi viņas drīkstēs ieņemt tikai reģistratoru amatu, jauno kārtību skaidro I. Kārkliņa. Studijas var apvienot ar darbu, un vislielākais ieguvums ir mācību norises vieta – Bauska, uzskata virsmāsa.

Pieteikties studijām var līdz 1. jūlijam, zvanot pa tālruni 63924696.

http://bauskasdzive.diena.lv/vietejas-zinas/bauska-skolos-toposos-arsta-un-masas-paligus-131970?utm_source=draugiem.lv&utm_medium=say&utm_campaign=post_1449745100

Komentējiet