Latvijas Ārstu 7. kongress notiks 2013. gada 19.–21. septembrī

GENS UNA SUMUS
(Esam viena cilts)

Godātie kolēģi!

Latvijas Ārstu 7. kongress notiks 2013. gada 19.–21. septembrī Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā vienlaikus astoņās konferenču zālēs, kā arī viesnīcas Radisson Blu Daugava Hotel un Islande Hotel zālēs.

Latvijas Ārstu kongresu rīko Latvijas Ārstu biedrība sadarbībā ar Latviešu ārstu un zobārstu apvienību (ārpus Latvijas).

Ārstu kongresa mērķis ir konsolidēt ārstus no Latvijas un visus tos, kas jūtas Latvijai piederīgi – ir dzimuši, auguši vai mācījušies Latvijā vai arī viņu dzimtas saknes nāk no Latvijas.

Latvijas Ārstu kongresa mērķis ir dot Latvijas medicīnas profesionāļiem tribīni, lai runātu par Latvijas medicīnas un Latvijas veselības aprūpes situāciju un problēmām, kā arī ārstu, medicīnas māsu, citu medicīnas profesionāļu tiesībām un pienākumiem, vietu sabiedrībā, profesionālās izaugsmes problēmām, medicīnas ētiku, darba kvalitātes rādītājiem un citām situāciju raksturojošām problēmām, skatīt to Eiropas Savienības kontekstā, risināt aktuālus jautājumus savā specialitātē un dot priekšlikumus medicīnas attīstībai.

Latvijas Ārstu kongresā notiek pieredzes apmaiņa, tiek veiktas viesoperācijas, aprobētas jaunas metodes. Iepriekšējos Latvijas ārstu kongresos bijis ļoti liels pozitīvs pienesums (piemēram, līdz ar kongresiem Latvijas medicīnā ienākušas locītavu endoskopiskas operācijas, ceļa locītavas endoprotezēšana, digitālās angiogrāfijas izmantošana angioplastijai u.c.).

Šogad Latvijas Ārstu kongresa norises laiks pieskaņots Latvijas Ārstu biedrības 25 gadu jubilejai. 1988. gada 16. septembrī Latvijas ārsti Rīgas Latviešu biedrības namā dibināja Latvijas Ārstu biedrību.

Lūdzu uzmanīgi sekojiet jaunumiem mūsu kongresa mājas lapā!

http://www.arstukongress.lv/ 

Kongresa rīcības komiteja

 

Komentējiet