Sveiciens Starptautiskajā Māsu dienā!

Sveiciens Starptautiskajā Māsu dienā!

Sveiciens Starptautiskajā Māsu dienā!

 

 

Starptautiskās Māsu dienas norises    Latvijā 2013. gadā

 

 

Ventspils slimnīcas administrācija sirsnīgi sveic visas medicīnas māsas Starptautiskajā Māsu dienā! Pateicamies par jūsu darbu, ik dienas aprūpējot pacientus un novēlam spēku, izturību un mīlestību turpinot šo tik svarīgo darbu

Ar sievišķību trauslu, cēlu,
ik dienas tu starp ļaudīm ej,
no sevis labestības gaismu
caur smaidu viņu sirdīs lej.
Tu proti atrast labu vārdu,
ikvienam, kas tev pretī nāk,
un arī mierinošu glāstu,
ja kādam ļoti, ļoti sāp.

Lai nekad nepietrūkst smaidu –
Ne to, kurus saņem,
Ne to, kurus citiem dāvāt!

http://www.ziemelkurzemesslimnica.lv/lv/informacija/jaunumi/194-sveicam-medicinas-masas-starptautiskaja-masu-diena.html

Jau septīto reizi tiks pasniegta balva „Bērnu slimnīcas lepnums”

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca

Par tradīciju jau kļuvis maija mēnesī, atzīmējot Starptautisko Māsu dienu, Bērnu slimnīcā godināt slimnīcas aprūpes personālu. Tādēļ šodien jau septīto reizi tiks pasniegta Atzinības balva „Bērnu slimnīcas lepnums”- bronzā atliets atverams ābols kā novērtējums mūsu māsiņām par izcilu darbu bērnu aprūpē, kā arī ieguldījumu šī procesa attīstībā. Balvu saņems divas slimnīcas māsas, un vēl piecas iegūs Atzinības rakstu kā pateicību par priekšzīmīgu darbu slimnīcā.

Šiem augstajiem novērtējumiem kandidātus izvirza paši slimnīcas darbinieki. Un no vairāk kā 500 slimnīcā strādājošajām māsām balvu „Bērnu slimnīcas lepnums” šogad saņems 1.nodaļas virsmāsas vietniece Ieva Damberga, kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Gaiļezera novietnē bērnu māsa Antoņina Ņikitina. Savukārt Atzinības raksts tiks piešķirts 15.infekciju nodaļas māsai Olgai Koņuhovai, Endoskopijas dienestā strādājošajai Olgai Bērziņai, 5.nodaļas māsai Birutai Beļevičai, Intensīvās terapijas nodaļas māsai Irīnai Sabadošai, kā arī Vijai Vlasovai no 1.nodaļas.

Īpašajā svētku dienā visas slimnīcas māsas ar sirsnīgu muzikālu sveicienu priecēs arī Ingus Pētersons. Svinīgais pasākums notiks 10.maijā plkst. 13.00 I.Ebela auditorijā (Vienības gatvē 45, Ārstu mājas 5.stāva zālē).

Bērnu slimnīcas valdes priekšsēdētāja Anda Čakša: „Pašapziņa un lepnums par savu profesiju. Pirmais, kas nāk prātā, domājot par Bērnu slimnīcas māsām. Novērtējums, labie vārdi, kas tiek saņemti no pacienta un viņa vecākiem, palīdz attīstīt un pilnveidot aprūpes jomu. Šobrīd būtu pienācis brīdis novērtēt māsu ieguldījumu arī apmaksas sistēmā. Apbrīnojot un pateicoties par spēju mainīties un augt līdzi jaunajām veselības aprūpes prasībām, novēlu visām māsām šajā dienā būt pašapzinīgākām un celt savas profesijas prestižu ar savu ikdienas darbu un attieksmi pret pacientu!”

Rietumu Bankas labdarības fonda valdes priekšsēdētāja Inga Šīna: „Jau piecus gadus atpakaļ sākām mērķtiecīgi atbalstīt medmāsas – gan ar mūsu organizēto akciju „Meklējam Sirdsmāsiņu”, gan ar ikgadējā Māsu balvas pasākuma finansēšanu. Viens no mūsu galvenajiem mērķiem ir pievērst gan valsts pārvaldes, gan sabiedrības uzmanību medmāsu, un it īpaši bērnu māsu profesijai. Ar prieku katru gadu pasniedzam šo balvu, lai izteiktu atzinību par rūpīgu, iejūtīgu, laipnu un izcilu darbu – māsiņām, ar kurām varam lepoties!”

1.neonatoloģijas nodaļas virsmāsas vietnieci Ievu Dambergu kolēģi nominējuši, jo viņa ir ļoti centīga, spējīga un enerģiska, kas, strādājot tikko dzimušo bērnu nodaļā, ir ļoti svarīgi.

Gaiļezera Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) māsu Antoņinu Ņikitinu kolēģi uzteic par izcilu darbu bērnu aprūpē un ieguldījumu aprūpes procesa attīstībā, profesionālismu, atbildību un atsaucību, prasmi prioritāri izvērtēt veicamos uzdevumus, efektīvi organizēt darbu, viņa ir prasīga pret kolēģiem, bet pirmkārt ir izvirzījusi augstas prasības sev.

15.infekciju nodaļas kolēģi labprāt strādā ar māsu Olgu Koņuhovu komandā, jo viņa ir zinoša, atbildīga, izpalīdzīga, apzinīga, atsaucīga, sirsnīga, saprotoša, ļoti kārtīga, rūpīga, neliedz padomu kolēģiem, perfekti strādā bērnu aprūpē un ir „vienkārši brīnišķīgs cilvēks”, skaista sieviete un laba mamma saviem bērniem.

Endoskopijas dienestā strādājošās māsas Olgas Bērziņas darba stāžs ir 50 gadi Bērnu slimnīcā. Viņa ir apmācījusi visas mūsu slimnīcā un arī citās Latvijas slimnīcās strādājošās endoskopijas māsas.

5.nodaļas māsai Birutai Beļevičai kolēģi velta šādus vārdus – „Birutai ir no dabas dots talants strādāt ar bērniem un uztvert, sajust otru cilvēku, labi prot prognozēt saskarsmes procesu. Esam priecīgi strādāt kopā, jo ar viņu ir viegli”.

Intensīvās terapijas nodaļas māsa Irīna Sabadoša savus pienākumus veic ar lielu atbildības sajūtu un cieņu pret pacientiem, ir atsaucīga, zinoša un rūpīga, turklāt viņa aktīvi līdzdarbojas ar veselības aprūpi saistīto infekciju riska faktoru analizēšanā un novērošanā.

Vija Vlasova jau 32 gadus strādā 1.neonatoloģijas nodaļā, kur vienmēr ir pacietīga, laipna, uzņemas iniciatīvu, sevi pierādījusi kā teicamu kolēģi, ir atvērta inovācijām, iesaistās nodaļas aktualitāšu risināšanā, izrādījusi sapratni un atbalstu, kā arī ņēmusi aktīvu dalību nodaļas attīstībā.

Atzinības balva „Bērnu slimnīcas lepnums” tika dibināta 2007.gadā ar mērķi godināt Bērnu slimnīcas aprūpes personālu, kā arī, lai izteiktu atzinību par rūpīgu, iejūtīgu, laipnu un izcilu darbu. Atzinības balva „Bērnu slimnīcas lepnums” ir bronzas ābols, kura atvērumā uz vienas puses redzams slimnīcas logotips ar uzrakstu „Laime kalpot bērniem”, bet uz otras puses – balvas ieguvēja vārds un uzvārds.Ik gadu tiek pasniegtas ne vairāk kā trīs Atzinības balvas „Bērnu slimnīcas lepnums”, un kandidātus apbalvošanai var izvirzīt jebkurš slimnīcas darbinieks vai darbinieku grupa.

12.maijs ir visā pasaulē slavenās māsas Florensas Naitingeilas dzimšanas diena. Viņa ir sniegusi būtisku ieguldījumu māsu profesijas attīstībā, formulējot māsu profesijas pamatmērķus, un bija pirmā, kas uzsvēra, ka māsas prioritārais uzdevums ir pacienta aprūpe. Viņas iesāktais virziens – atbalstīt veselības veicināšanu un novērst slimības – kā galvenais mērķis tiek turpināts arī mūsdienu māsu praksē. Ne velti Starptautiskā Māsu diena tiek atzīmēta visā pasaulē, kurā ikvienam ir iespēja atcerēties un novērtēt ieguldījumu, ko māsu darbs sniedz sabiedrībai.

http://www.draugiem.lv/#/bkus/news/?p=9831501

Svētki Priekules slimnīcā

Svētdien, 12. maijā, pasaulē atzīmē Starptautisko Māsu dienu. Svētku koncerts un kliņģeris Priekules slimnīcā bija jau ceturtdien. Uzstājās bērnudārza “Dzirnaviņas” bērni, māsiņas sveica virsmāsa Irēna Grāve un galvenā ārste Tatjana Ešenvalde.

Priekules slimnīcā ceturtdiena bija operāciju diena, tāpēc vairākas māsiņas pulksten 14 vēl bija aizņemtas darba pienākumos. Pavisam SIA “Priekules slimnīca” ir 33 vidējā medicīniskā personāla darbinieces – medmāsas un vecmātes.

http://rekurzeme.diena.lv/portals/foto_video/raksts.html?xml_id=62577

Komentējiet