MELNO ĶIMEŅU EĻĻA

Melnā ķimene tik tiešām ir brīnumains augs! Daudzu gadsimtu laikā melnās ķimenes eļļu plaši izmantoja miljoniem cilvēku visā pasaulē.

Melnās ķimenes eļļa satur unikālu bioloģiski aktīvu vielu kompleksu: nigelonu, minerālus, sēru, fosforu, dzelzi, kalciju, aktīvos fermentus, ogļhidrātus, olbaltumvielas, vitamīnus A un E. Linolskābe – 55-65%; Oleīnskābe – 15-18%; Palmitīnskābe – 10-12%; Eikozēnskābe – 4-5%; Stearīnskābe – 1-3%; Alfa-linolskābe – līdz 1%.

Raksturīgo eļļas smaržu nosaka to saturošā smaržīgā viela – karvons.

Melnās ķimenes eļļu izmanto kā augsti efektīvu diurētisku, žults dzenošu, vieglu caurejas un imūnsistēmu stimulējošu līdzekli (iedarbojas uz aizkrūts dziedzeri, to stimulējot). Zināms, ka aizkrūts dziedzeris atbild kopumā par organisma aizsargājošo sistēmu. Bez tam, tā palīdz dažādu ādas slimību ārstēšanā, kas saistītas ar neirohumorāliem un histamīna traucējumiem. Pateicoties timohinonam, eļļas lietošana veicina glikozes līmeņa samazināšanos asinīs. To saturošajām ēteriskajām eļļām ir izteikta baktericīda un antiseptiska iedarbība. „Melnās ķimenes eļļas lietošana stimulē kaulu smadzeņu veidošanos un imūnsistēmai ļoti svarīgu šūnu veidošanu”, šo faktu oficiāli apstiprināja Dienvidu Kalifornijas Vēža-Imūnās Bioloģiskās laboratorijas zinātniskie-pētnieki. Vēl vairāk, papildināja viņi, „reģistrētie fakti liecina par to, ka melnā ķimene ir ideāls kandidāts vēža audzēju ārstēšanā un to attīstības novēršanā”.

• nostiprina imūnsistēmu. Melnās ķimenes eļļas lietošanas laikā, notiek it kā vienlaicīga visa organisma stimulācija kopumā. Cilvēku, kuri lietojuši melnās ķimenes eļļu, asinsanalīzes parādīja, ka to asinis satur dzīvībai svarīgus T-limfocītus, T-killerus un citas šūnas, kas atbild par organisma aizsardzības spēju pastiprināšanu un nostiprināšanu un ir palielinājušās vairākas reizes, un atbilstoši tas noved pie izārstēšanās.

• saskalda akmeņus nierēs un urīnpūslī,

• veicina cērmju izvadīšanu,

• aizkavē aptaukošanos, veicina svara samazināšanos,

• pazemina holesterīna līmeni asinīs,

• veicina piena veidošanos barojošām māmiņām,

• izārstē iesnas, klepu, aizdusu, dzelteno kaiti, impotenci,

• efektīvs pie bronhīta, astmas,

• optimizē zarnu trakta darbību, likvidējot disbakteriozes parādības

• ir alkohola antidots

• ieteicam lietot dzimumorgānu potences paaugstināšanai

• efektīvs pret sēnīšu slimībām (Candida Albicans), antibakteriāls, pretvīrusu līdzeklis: novērš niezi, atjauno iekaisušos ādas iecirkņus. 1922.gadā Dahas (Bangladeša) medicīnas universitātes departamentā, tika veikti melnās ķimenes eļļas antibakteriālo īpašību pētījumi, salīdzinājumā ar pieciem spēcīgiem antibiotiķiem: ampicilīnu, tetraciklīnu, kortimoksazolu, gentamicīnu, nalidiksskābi. Rezultāti neapstrīdami ir apbrīnojami – melnās ķimenes eļļa pēc visiem rādītājiem izrādījās efektīvāka.

Gremošanas traucējumi, vēdera uzpūšanās pie nepietiekamas žults sekrēcijas, podagra, migrēna, organisma novājēšanas, imunitātes paaugstināšana, gremošanas stimulācija, karstumu mazinošs un sviedrējošs efekts, pret caureju, pret cērmēm, antibakteriāls, pret sēnīšu, pret vīrusu efekti, galvas sāpes, ausu sāpes, zobu sāpes (zobu un smaganu iekaisums), augsts arteriālais spiediens, deguna gļotādu asiņošana, hemofilija, vēža audzēji, cestodes (lenteņi), hemoroīdi, cukura diabēts, piena dziedzeru pastiprināta sekrēcija, dzemdes asiņošanu normalizācija, nekontrolējama urīna noplūde, kuņģa un divpadsmitpirkstu zarnas čūla, holesterīna līmeņa pazemināšana asinīs, dzimuma funkcijas pastiprināšana, prostatīts, uretrīts.

Sinusīts (deguna blakus dobumu iekaisums) atkrēpojošs, sauss klepus, bronhiālā astma, astmatisks bronhīts, saaukstēšanās slimības, haimorīts, tonsilīts (augšējo elpošanas ceļu iekaisums).

Dermofīts ar nagu un pēdu bojājumu lokalizāciju, reimatisms un muskuļu-skeleta saslimšanas, dermatīts, lepra, kraupis, pinnes, hroniski un alerģiski ādas iekaisumi.

PIELIETOŠANAS VEIDS UN DEVAS:
Lietot no rīta un vakarā 15 minūtes pirms ēšanas pa vienai tējkarotei, jāuzdzer pusglāze ūdens, kurā izšķīdināta ēdamkarote dabīgā medus.

ĀRĪGI: apsmērēt ar melnās ķimenes eļļu bojātās ķermeņa daļas.
Apsmērēt no iekšpuses deguna atveru ieeju un nāsis.

Universālās devas tiek pielāgotas individuāli.
No gada līdz 3 gadiem pa ½ tējkarotei dienā. No 3 līdz 6 gadiem 1 tējkarote dienā. No 6 gadiem līdz 12 gadiem pa 2 tējkarotēm dienā. No 12 gadiem un vecākiem – pa 3 tējkarotēm dienā.
Lietošana kopā ar medu vai dabīgo sulu pastiprina melnās ķimenes eļļas iedarbības īpašības.

Piesardzības pasākumi: grūtniecības laika iekšķīgi nelietot, var iesmērēt tikai slimo vietu. Aizliegts lietot slimniekiem, kuriem ir transplantēti orgāni (aknas, nieres, sirds), jo pastiprina ķermeņa imunitāti, kas var izraisīt orgānu nepieņemšanas sekas.

Pārpublicēts no  http://www.saar.lv/products_lv.html#10

SIA “SAAR”

Pāles iela 14, Rīga, LV-1024
Phone: +371 29118562     e-mail: saar@saar.lv

Veikals  “Es saule”   Čaka 107 korpuss 3

Viens komentārs uz “MELNO ĶIMEŅU EĻĻA”

  1. Viktorija rakstīja:

    Jan 28, 20 at 12:57

    Tikko saaku lietot,ceru uz pozitivu rezultatu!


Komentējiet